Mali'nin, Cezayir'i, bir İHA'yı düşürmekle suçlayıp bu ülkedeki büyükelçisini çekme kararı almasının ardından Cezayir Dışişleri Bakanlığından yazılı açıklama yapıldı.
Mali'deki geçiş hükümeti ile Sahel Devletleri İttifakının yaptığı açıklamaların büyük bir öfkeyle takip edildiği kaydedilen açıklamada, Mali'deki geçiş hükümetinin Cezayir'e karşı ciddi suçlamalarda bulunduğu ancak tüm bu asılsız iddiaların, darbe projesinin başarısızlığını örtbas etmeye dönük umutsuz bir çaba olduğu ifade edildi.
Nijer ile Burkina Faso'nun, Mali'nin öne sürdüğü dayanıksız argümanlar ile Cezayir'e karşı kullandığı kötü dilden yana tavır takınmasından üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, "misliyle karşılık ilkesinin uygulamaya konularak, Mali ile Nijer'deki büyükelçilerin istişare amacıyla çağrılacağı, Burkina Faso'daki yeni büyükelçinin ise görevi devralmasının erteleneceği" ifade edildi.
Mali Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Cezayir, Mali'ye ait bir İHA'yı düşürmekle suçlanarak, Mali'nin Cezayir Büyükelçisinin geri çağrılacağı belirtilmişti.
Sahel Devletleri İttifakı'nın diğer 2 üyesi Burkina Faso ve Nijer de ayrı yayımladıkları ortak açıklamayla Cezayir Büyükelçilerini çağıracaklarını duyurmuştu.
Mali, 31 Mart gecesi Cezayir sınırında uçan İHA'nın sınır ihlali yapmadığı halde düşürüldüğünü açıklamıştı.
Cezayir tarafı ise 2 kilometre Cezayir hava sahasına giren keşif yapan bir İHA'nın düşürüldüğünü duyurmuştu.
Her 2 ülke de isim vermekten kaçınsa da Mali ve Cezayir'in aynı İHA'dan bahsettiği kısa süre içinde anlaşılmıştı.